لاغری موضعی چیست؟ از روش های خانگی تا جراحی

لاغری موضعی چیست؟ از روش های خانگی تا جراحی

روش های لاغری موضعی

لاغری موضعی به معنای کاهش وزن و چربی سوزی تنها در یک نقطه از بدن مثل شکم، پهلو، بازو، دور کمر و ران است. در صورتی که دچار چاقی شکم، پهلو، ران، بازو یا دور کمر هستید و دنبال راهی برای آب کردن چربی های این نواحی هستید این نوشتار را تا انتها مطالعه کنید. 

در ادامه درباره اینکه لاغری موضعی چیست؟ چه روش های برای لاغری نواحی خاص بدن وجود دارد؟ لاغری موضعی با دستگاه است یا جراحی؟ آیا با رژیم غذایی و ورزش هم می توان چاقی موضعی بدن را بین برد؟ و هر آنچه که نیاز است درباره این روش بدانید صحبت خواهیم کرد؛ با ما همراه باشید.

لاغری موضعی چیست؟

میزان توزیع چربی در هر قسمت از بدن متفاوت است. برای مثال کمترین ضخامت چربی در بدن در پلک ها و بیشترین ضخامت چربی در بدن در ناحیه باسن است. همچنین میزان چربی در بدن زنان و مردان هم متفاوت است. 

در برخی مواقعی در یک ناحیه خاص از بدن چربی بیشتری جمع می شود که این حالت باعث به هم ریختن تناسب اندام فرد می شود. برای مثال شخصی شکم بزرگی دارد اما سایر بخش های بدن او متناسب و لاغر است؛ به این وضعیت چاقی موضعی گفته می شود.

افرادی که به چاقی موضعی دچار هستند از به هم خوردن تناسب بین نیم تنه پایین و بالا خود شکایت می کنند و در انتخاب سایز لباس مناسب به مشکل می خورند. راه حل این مشکل لاغری موضعی است. روش های کاهش وزن موضعی برای از بین بردن چربی بخش های خاص از بدن مثل شکم، پهلو، ران، بازو و … متفاوت است. 

بیشتر بخوانید: دلیل چاقی چیست؟

لاغری موضعی مناسب کدام قسمت های بدن است؟

برای هر قسمت از بدن که دچار چاقی موضعی شده است می توان از روش های کاهش وزن موضعی استفاده کرد. در اکثر مواقع افراد برای چربی سوزی موضعی نواحی زیر به دنبال راه حل هستند:

  • لاغری موضعی شکم و پهلو؛
  • لاغری موضعی ران؛
  • لاغری موضعی بازو؛
  • لاغری موضعی باسن؛
  • لاغری موضعی سینه؛

روش های لاغری موضعی

روش های مختلفی برای کاهش وزن موضعی وجود دارد که از جمله این روش ها عبارتند از:

ورزش برای لاغری موضعی

یکی از بهترین روش ها برای لاغری، همیشه ورزش و فعالیت بدنی بوده است. اما برخی حرکات ورزشی به طور خاص باعث چربی سوزی موضعی می شوند. از مربی ورزشی خود بخواهید برای کاهش چربی شکم، پهلو، بازو، ران و دور کمر آموزش های لازم را به شما بدهد.

برای مثال بهترین ورزش برای لاغری موضعی شکم ورزش هایی مثل دویدن، ورزش های هوازی مثل زومبا، طناب زدن، دوچرخه سواری، پلانک و تمرین کوهنوردی است.  

ورزش برای لاغری
دویدن یکی از ورزش های لاغری موضعی شکم است.

لاغری موضعی با رژیم غذایی

با ایجاد تغییرات سالم در عادات غذایی می توان به کاهش وزن موضعی بدن کمک کرد. برای مثال:

  • برخی خوراکی ها و سبک زندگی مثل غذاهای فست فودی، مشروبات الکلی و …. باعث تجمع چربی در ناحیه شکم و پهلو می شود که با ترک آنها می توان تاثیرات مثبتی در لاغری شکم و پهلو مشاهده کرد.
  • سعی کنید در بشقاب کوچک غذا بخورید و سرعت غذا خوردنتان را کم کنید.
  • در رژیم غذایی روزانه خود حتما مواد غذایی مثل تخم مرغ، ماست، حبوبات به خصوص لوبیا، آووکادو، ماهی قزل آلا، انواع میوه و سبزیجات، بادام و پاپ کورن را جای دهید.

کرم های لاغری موضعی

برخی کرم های چربی سوز موجود در بازار هم منجر به کاهش چاقی موضعی می شوند اما نمی توان از این کرم ها انتظارات زیادی داشت. 

توجه داشته باشید تعداد کمی از این کرم ها واقعا موثر هستند. بیشتر این کرم ها با بهبود گردش خون منجر به تعریق بیشتر می شوند، به همین دلیل بیشتر از چربی، آب بدن از دست می رود. 

لاغری موضعی با دستگاه rf

در این روش از دستگاه آر اف و با انرژی فرکانس رادیویی برای کاهش وزن موضعی استفاده می شود. لاغری موضعی با دستگاه rf هیچ گونه دردی ندارد و بدون نیاز به بیهوشی و جراحی انجام می شود.

در این روش امواج به بدن تابیده می شوند و باعث سفت شدن بافت همبند پوست و بازسازی این بافت می شود. 

کاهش وزن موضعی با دستگاه آر اف برای تمامی قسمت های بدن به غیر از سر و آلت تناسلی کاربرد دارد. از دستگاه RF استفاده زیادی برای لاغری موضعی بازو می شود. 

معمولا هر جلسه چربی سوزی موضعی با RF حدود یک ساعت زمان می برد و تعداد جلسات لاغری موضعی با دستگاه rf هم به میزان چربی در آن ناحیه خاص از بدن بستگی دارد. اما به طور کلی این روش درمانی به 6 جلسه درمانی در فاصله هفت روزه نیاز دارد. 

لاغری موضعی با دستگاه rf
لاغری موضعی با دستگاه rf بدون نیاز به بیهوشی و درد انجام می شود.

لاغری موضعی با روش مزو لیپولیز یا بیو لیپولیز

در روش مزولیپولیز از نوعی داروی گیاهی به اسم “فسفاتیدیل کولین” استفاده می شود. این دارو به بافت چربی تزریق می شود و با حل کردن چربی ها در خود متابولیسم سلول های آن ناحیه را مختل می کند.

البته امروزه از روش جدیدتری به اسم بیولیپولیز استفاده می شود. در این روش یک نوع آنزیم خاص هم به دارو اضافه می شود تا چربی ها راحت تر از بین بروند. این روش کاهش وزن موضعی مناسب کسانی است که بی ام آی (شاخص توده بدنی) آنها کمتر از 30 است.

لاغری موضعی با لیپولیز

در این روش یک ماده که حاوی ال کارنیتین، فسفاتیدیل کولین و سیلیکون آلی است به ناحیه ای که دچار چاقی موضعی است تزریق می شود. 

از این روش بیشتر برای لاغری موضعی ران ها، شکم و دور کمر استفاده می شود. تعداد جلسات لیپولیز با توجه میزان تجمع چربی متفاوت است و بین 6 تا 10 جلسه است که معمولا از جلسه سوم یا چهارم شاهد تغییرات کاهش وزن موضعی خواهید بود.

لاغری موضعی با لیپولیز
در روش لیپولیز برای لاغری ماده ای حاوی ال کارنیتین، فسفاتیدیل کولین و سیلیکون آلی به ناحیه دچار چاقی تزریق می شود.

لاغری موضعی با دستگاه کویتیشن

در این روش از امواج اولتراسونیک به منظور چربی سوزی استفاده می شود به همین دلیل به این روش لیپولیز اولتراسونیک هم گفته می شود. در صورتی که تمایلی به انجام روش های جراحی مثل لیپوساکشن ندارید می توانید از این روش برای کاهش وزن موضعی استفاده کنید.

معمولا هر جلسه روش لیپولیز اولتراسونیک حدود یک ساعت طول می کشد. برای حذف چربی های موضعی نیاز به یک تا سه جلسه درمانی است و نتایج درمانی را بعد از گذشت 6 الی 12 هفته مشاهده خواهید کرد. 

لاغری موضعی با مزوتراپی

برای از بین بردن چربی های موضعی نواحی کوچک بدن می توان از روش مزوتراپی استفاده کرد. در این روش پزشک محلول حاوی فسفاتیدیل کولین، مولتی‌ویتامین و سالین به بافت چربی و همبند تزریق می کند. این روش بدون درد بوده و معمولا در فاصله 4 تا 6 هفته ای نیاز به تکرار درمان است.

توجه: در صورت ابتلا به بیماری های خود ایمنی، عفونت و دیابت روش چربی سوزی موضعی با مزوتراپی برای شما مناسب نیست. 

لاغری موضعی با جراحی

تا به اینجا ما تنها چند نمونه از متداول ترین روش های کاهش وزن موضعی را معرفی کردیم و روش های کاهش وزن موضعی بسیار متنوع تر هستند. در صورتی که چاقی موضعی شما شدید نباشد اکثرا به کمک روش های گفته شده موفق به کاهش وزن موضعی می شوید.

اما در صورتی که چاقی موضعی شدید باشد، تنها راهکار برای لاغری موضعی انجام عمل جراحی است. جراحی لاغری تحت بیهوشی انجام می شود و طبیعتا عوارض جانبی خاص خود را به همراه دارد. 

از جمله رایج ترین روش های جراحی لاغری موضعی عبارتند از:

  • ابدومینوپلاستی: به این روش عمل تامی تاک یا جراحی زیبایی شکم هم گفته می شود که به منظور از بین بردن چربی های شکم و کشیده شدن پوست شکم استفاده می شود. از روش ابدومینوپلاستی معمولا به منظور درمان افتادگی پوست بعد از عمل اسلیو معده و سایر روش های جراحی لاغری نیز استفاده می شود.
  • ریتیدکتومی: برای لاغری صورت و از بین بردن چربی های اضافی صورت و افتادگی پوست صورت از جراحی لیفت صورت یا ریتیدکتومی استفاده می شود.
  • ماستوپکسی: برای کوچک کردن سینه و درمان افتادگی آنها می توان از روش ماستوپکسی یا جراحی لیفت سینه استفاده کرد. در این روش چربی های اضافی سینه خارج شده و سینه ها به سمت بالا کشیده می شوند.
  • لیپوساکشن: در این روش جراحی چربی های موضعی بدن ساکشن شده و از بدن خارج می شوند.

سوالات متداول

آیا ژنتیک در ایجاد چاقی موضعی نقش دارد؟

بله، ژنتیک یکی از عوامل مهم در تجمع چربی های موضعی در نواحی خاص بدن مثل شکم و ران ها است.

ماندگاری کدام روش لاغری موضعی بیشتر است؟

ماندگاری روش لیپوساکشن بیشتر از سایر روش هاست زیرا چربی ها در این روش به طور کامل از بدن خارج می شوند. اما با این حال رعایت سبک زندگی و رژیم غذایی در حفظ نتایج دائمی تاثیر بسزایی دارند.

دیدگاهتان را بنویسید
لطفا تمامی موارد خواسته شده را وارد نمایید.

ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

وارد کردن موارد ضروری الزامیست.

مشاوره رایگان